Vad drömmer du om?
Vi har haft många drömmar i livet, såklart, men nuförtiden handlar allt om caféet – även när vi sover. Det vi vill erbjuda är en plats där du känner att du unnar dina sinnen något extra – där det luktar nybakat, kaffe eller kanske flädersaft. Där det finns en brasa på vintern och doften av blommor på sommaren. Där det som bjuds är det bästa vi kan skapa i form av hembakat och fräscha luncher.

Jag är lite av en kaffenörd, men orienterad mot latte snarare än tjusiga bryggsorter. Och det där med att skumma mjölk så att den smakar som len grädde är något av en utmaning! Men vi jobbar på det och planen är att vi ska kunna servera ljuvlig latte oavsett vem som hanterar maskinerna. Och hur bra kan inte en chai latte bli med denna sortens mjölk?

Stuart bidrar med det engelska inslaget i menyn: det blir skotska recept på millionaire’s shortbreads, familjens pork pie och cornish pasties (en sorts piroger). Cream teas kommer också att vara på menyn – alltså scones med clotted cream och sylt, allt hemmalagat. Serverat med en kanna te, såklart

Stuart är kock och har jobbat i både England och Sverige, på tjusiga hotell, café och skolkök. Nu ser han fram emot att få ha sitt eget kök och bara laga sådant som han själv älskar. Innan han blev kock jobbade han som reseledare för äventyrsresor i Mellanöstern/Afrika och han kommer inte att kunna hålla sig från att vara ute och möta gästerna i serveringen när tillfälle ges.

Trädgården, där du kommer kunna sitta omgiven av blomstrande rabatter, är mitt skötebarn. Jag har anlagt tre trädgårdar tidigare, men nu vill jag lägga ihop allt jag kan för att skapa något som både är vackert året om, är lättskött och bygger på ekologiskt tänkande. Men det kommer snarare att se ut som en engelsk trädgård än en modern blockplantering.
Vägen till drömmen är snårig och innehåller väldigt mycket mer än detta – och i bloggen vill jag dela med mig av både sådant som inspirerar och sådant man kan lära sig av.